Laddboxar för alla i Göteborg

Idag blir det allt vanligare att välja elbil i Göteborg och då behövs en laddbox. För bara något år sedan var elbil något endast några få utvalda kunde unna sig och priset på en elbil låg på helt orimliga summor. Idag ser man att alla typer av människor kör elbilar, alltifrån kyrkomusiker till företagsledare och grundskollärare. Problemet som har uppstått när många väljer elbil är att alla inte har tillgång till en laddbox i Göteborg.

Installera laddbox i Göteborg

Om du bor i en villa i Göteborg kan du vanligtvis installera en laddbox hemma. Du kan få en originell laddbox Göteborg som är diskret, säker och effektiv. Det kan dock vara svårare om du inte bor i en egen fastighet, utan i lägenhet. Idag är det inte ovanligt att ha tillgång till en laddbox i Göteborg även om du bor i lägenhet. Men det är svårare att själv ha kontroll över möjligheten till laddbox.

Många bostadsrättsföreningar väljer att installera laddboxar på sina parkeringar, men även om viljan finns där är det tyvärr inte alltid så lätt. Det måste exempelvis finnas elektricitet att koppla laddboxarna till. Något som inte är självklart på alla parkeringsplatser.

Andra möjligheter att ladda

Om du inte har möjlighet att ladda en elbil hemma kan du se dig om efter andra möjligheter. Kanske finns det laddbox på jobbet? Om inte, hör med företaget om det finns intresse att installera några. Idag vill trots allt många företag bidra till ett bättre klimat och samhälle och är villiga att göra investeringar.

Runt om i Göteborg kan du även hitta offentliga laddplatser. Det kan förstås kännas lite bökigt att behöva åka runt och leta laddplats, istället för att kunna ladda hemma eller på jobbet. Men se det ändå som ett alternativ om du gärna vill ha en elbil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *