En efter-bild tagen av en golvläggare i Norrköping.

Träning som golvläggare i Norrköping

När du arbetar som golvläggare i Norrköping så får du automatiskt en hel del träning varje dag i arbetet. Du ska bära material och verktyg, sen kan det med jämna mellanrum bli tungt arbete när du ska riva upp gammalt jobb. Eller när du ska hantera tunga maskiner för hand. Därför är det viktigt att du som golvläggare lyfter saker och ting på rätt sätt och inte stressar dig genom visa moment i ditt arbete. Då kan du skada antingen rygg, axlar eller biceps vilket inte är roligt för någon. Speciellt inte för dig som blir sjukskriven!

Tärning utöver arbete i Norrköping?

Vissa firmor känner till det tunga arbetet och vill därför bygga upp sina golvläggare så att de inte skadar sig i onödan. Därför brukar denna firma erbjuda ett kostnadsfritt gymkort till alla sina anställda i Norrköping. Det må tyckas vara rätt konstigt att kalla det unikt då dem flesta firmorna brukar erbjuda sina anställda friskvårdsbidrag vilket i princip är samma sak fast med större valmöjligheter.

Sporter för golvläggare i Norrköping

Jag kan till viss del förstå det och hålla med argumentet. Men enbart till en viss del. För det kräver att företaget lägger sitt förtroende i att sina golvläggare lägger dem pengarna på ett gymkort i Norrköping. Och jag råkar vara en skeptiker i grund och botten som inte tror på att människan per automatik tar det rätta valet. Det är väldigt vanligt bland golvläggare att exempelvis spela fotboll och kampsporter, och där utförs ingen tyngdlyftning som stärker ryggen.

Detta byggföretag har en lång erfarenhet av att lägga golv.

Cynism eller naivitet?

Att förlita sig i människor med drifter och egoism som en del av överlevnadsinstinkten är i mina ögon väldigt naiv. Människor har genom historien inte kunnat hålla sig från att försöka ta det som de inte har. Det har varit grunden till samtliga krig och massaker genom åren vi har funnits på jorden. Människan är irrationell, opålitlig och främst av allt ett släkte som saknar ett tillräckligt stor överjag att konkurrera mot detet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *