Konsten att lägga tak på villa

Komplicerat att lägga tak på villa

Det är svårare än många tror att lägga tak på villa själv i Stockholm. Visst är det kanske inte supersvårt att lägga tak på villa om det tegel som det handlar om. Men du behöver ha haft en hel del erfarenhet från branschen eller ha en kompis/släkting med erfarenhet som kan hjälpa dig.

Speciellt om det är ett nybygge där du ska lägga tak på villa. Det är betydligt mycket enklare att lägga om tegelpannor för då är hela den underliggande konstruktionen redan klar.

Och det är den konstruktionen samt tätskiktet som är det komplicerade när du ska lägga tak på villa. Det är ju inte så svårt att lägga tegelpannor på varandra.

Jag vill lägga tak på villa!

Om du verkligen vill lägga taket själv så rekommenderar jag att du åtminstone plockar in en offert från en rekommenderad takläggare. I värsta fall har du fått lite tips som kan visa sig vara guld värda, och i bästa fall så har den takläggaren övertygat dig.

Om takläggaren har övertygat dig så kan du luta dig tillbaka och ta en iskall medan takläggaren lägger taket åt dig. Då tjänar du en hel del tid och svett på att låta han eller hon jobba istället för dig. Och om du inte hade lagt ditt tätskikt rätt så hade du sparat dig miljontals med kronor!

Renovera köket helt själv istället

Det är inte värt att spendera tid, svett och pengar bara för att få lägga taket på din villa helt själv. Då kan du lika gärna renovera ditt kök eller badrum på egen hand. I badrummet är det även viktigt att lägga tätskiktet rätt men i köket så handlar mycket bara om ett snickeriarbete. Och du kan få hjälp med det mesta från exempelvis Ikea som sköter det mesta av köksrenoveringarna. Då kan du köpa dig ett bygg-själv kök som är enkelt att snickra ihop och som inte kostar allt för mycket

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *