Lyxig fiskbensparkett i Stockholm

Det vore inte konstigt om du skulle vilja ha fiskbensparkett till ditt hem i Stockholm. Det är ett väldigt vackert och klassiskt mönster att ha på sitt trägolv, och har alltid varit en favorit bland oss svenskar. Det får liksom rummet att komma till liv med sitt vågliknande mönster, och gör det väldigt stilfullt.

Fiskbensparkettmönster är alltså när brädorna är utskurna i små, långsmala rektanglar som läggs i ett sicksackmönster. Själva fiskbensmönstret har använts väldigt länge, historiskt sett. På medeltiden och romarnas tid användes det i bland annat smycken och vägdesign. Först på 1600-talet sägs det att det började användas som golv. Så dess historik adderar verkligen till attraktionen. Dessutom avslöjar ju dess tidlöshet att man inte behöver byta ut det, då det aldrig går ur tiden. Tja, du behöver inte byta ut det förrän det slits ut. Men det kommer förmodligen inte att hända än på upp till ett par hundra år, om golvet har lagts på ett bra sätt och underhålls väl.

Erfaren läggare av fiskbensparkett i Stockholm

Ett golv med fiskbensparkett har många små delar som utgör dess mönster. Det innebär att det är många små brädor som ska läggas ut, och vara i exakt rätt storlek för att passa ihop och skapa ett perfekt mönster utan glipor. Det är verkligen en skrupulös process som kräver ett fullblodsproffs. Om du vill ha en otrolig fiskbensparkett Stockholm lär du därför söka upp en riktig expert.

Underhåll din fiskbensparkett

Du kanske redan har ett golv i fiskbensparkett i ditt hem i Stockholm, men behöver ge det lite kärlek då det börjar se lite slitet ut. Det fina med fiskbensparkett är att plankorna som används är ganska tjocka, och tål därför att slipas många gånger. Därav den evigt långa livslängden.

Om det skulle vara så att golvet har gått sönder på något ställe är det också fullt möjligt att reparera eller byta ut just den delen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *